BLOG

Güvence Önemli: Seyahat Sigortası Nedir, Neden Gereklidir?

27 Mar 2024 • 380 Görüntüleme

Yeni bir keşif için uçak biletinizi aldınız. Eğer gitmek istediğiniz ülke vize istiyorsa vizenizi de alacaksınız. Çok güzel bir tatilin sizi beklediğine eminiz ama hayat bazen kötü sürprizler de yapabiliyor. Bu kötü sürprizlere karşı tedbirli olmak için ise seyahat sigortası olmazsa olmaz. Şimdi size seyahat sigortası nedir, uzun uzun anlatacağız.

Seyahat Sigortası Nedir, Neden Yaptırmalısınız?

seyahat sigortası neden gereklidir

Seyahat sigortasını, sizi zor durumlara karşı güvence altına alan bir hizmet olarak görebilirsiniz. Havalimanında bavulunuz kaybolduğunda, başınıza bir kaza geldiğinde ya da acilen ülkeye dönemeniz gerektiğinde seyahat sigortası masraflarınızı karşılıyor. Fakat seyahat sigortasının sunduğu hizmetler, sigortayı yaptırdığınız şirkete ya da dahil olduğunuz (satın aldığınız) sigorta tipine göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle seyahat sigortası yaptırırken mutlaka olmasını istediğiniz hizmetleri yetkililerle paylaşmanız gerekiyor. Bu arada yurt dışı özelinden örnek verdik ama yurt içi seyahat sigortası da yapılabildiğini söyleyelim.

Seyahat Sigortası Zorunlu Mu?

seyahat sigortası zorunlu mudur

Eğer ilk kez yurt dışına çıkacaksanız ya da seyahat sağlık sigortası yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızsanız karar vermenizde “Yurt dışı seyahat sigortası zorunlu mu?” sorusunun cevabı da büyük önem taşıyor. Bu sorunun cevabı hem evet hem hayır. Seyahat sigortasının zorunluluğu ülkeden ülkeye değişiyor. Örneğin; Schengen ülkeleri vize vermek için seyahat sigortasını zorunlu tutarken Asya’daki pek çok ülke kararı size bırakıyor. Gideceğiniz ülkenin seyahat sigortasını zorunlu tutup tutmadığı hakkındaki bilgiyi konsolosluklardan alabilirsiniz. Bize sorarsanız kesinlikle yaptırmalısınız. Üstelik seyahat sigortası fiyatları da oldukça uygun.

Seyahat Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

“Sigorta” kelimesini duyunca bu hizmetin pahalı olduğu algısına kapılabilirsiniz. Ama rahat olun, hiç öyle değil! Seyahat sigortası fiyatları; gittiğiniz ülkeye, kalacağınız gün sayısına, aldığınız hizmet kapsamına, yaşınıza ve hizmet aldığınız şirkete göre değişiklik gösteriyor. Kriterleriniz doğrultusunda oluşacak seyahat sigortası tutarını hizmet almak istediğiniz şirketi arayıp öğrenebilir ya da internet sitelerinden hesaplama yapabilirsiniz.

Seyahat Sigortası Nasıl Yapılır?

seyahat sigortası nasıl yapılır

"Seyahat sigortası nasıl yapılır?" sorusu için verilecek cevabın çetrefilli olduğunu düşünebilirsiniz ama yanılıyorsunuz. Seyahat sigortasını yaptırmak için sigorta şirketlerine ya da bankalara gitmeniz yeterli. Bankalar da bu hizmeti verebiliyor üstelik sigorta tutarının hesabınızdan tahsil edilmesini tercih edebiliyor ve para işleriyle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Eğer daha pratik bir yola ihtiyacınız varsa hemen söyleyelim: Seyahat sigortası online olarak da yapılabiliyor. Bunun için sigorta şirketlerinin web sitesini ziyaret etmeniz yeterli.

Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

seyahat sigortası alırken dikkat etmeniz gerekenler

- Seyahat sigortanızın hangi hizmetleri kapsadığını incelemelisiniz.

- Evrakınızı seyahatinizde yanınızda bulundurmalısınız.

- Sigortanın karşılayacağı bir durum karşısında öncelikle harcamayı siz yaparsınız. Harcamalarınızı, başınıza gelenlere yönelik belgelerinizi (polis tutanağı, hastane kaydı vb.) sigorta şirketine teslim ettikten sonra ödemeniz yapılır. Bu nedenle belgelerinizi saklamanız ve eksiksiz olmasına özen göstermeniz oldukça önemli.

- Seyahat sigortası acil durumlarda size güvence sağlar. Örneğin; herhangi bir sağlık sorununuz yoksa ve hastaneye gitmişseniz bu durumu sigorta karşılamaz.

Bitransfer de Bir Nevi Seyahat Sigortası!

Kabul edelim; öyleyiz! Uçağınız sizden kaynaklı olmayan bir nedenden dolayı iptal edildiğinde ve durumu bize haber verdiğinizde https://www.bitransfer.com olarak ödediğiniz ücreti iade ediyoruz. Uçağınız rötar yaparsa siz gelene kadar sizi bekliyoruz. Rezervasyonunuzu son iptal saatine kadar ücretsiz iptal etmenize ya da rezervasyon zamanında değişiklik yapmanıza imkan tanıyoruz. Daha ne olsun!

Bu arada yaptıracağınız seyahat sigortasının sadece bir tedbir olarak kalmasını diliyoruz. Şimdiden iyi tatiller!

ABONE LİSTEMİZE KATILIN

Tüm indirim ve kampanyalardan anında haberdar olun.