BLOG

İlkbahar'da Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

28 Mar 2024 • 717 Görüntüleme

vizesiz gidilecek ülkeler

Gezmeyi, yeni yerleri keşfetmeyi çok seviyorsunuz; biliyoruz. Hatta bildiğimiz bir şeyi daha söyleyelim; vize gibi sınırlayıcı etmenleri pek sevmiyorsunuz. O halde kendinizi kısıtlamayın! Biletinizi alın, valizinizi hazırlayın, pasaportunuzu çantanıza atın ve keşfe çıkın. Türkiye’ye yakın gezilecek ülkeler sizi bekliyor! Üstelik, tahmin ettiğiniz üzere, bu ülkeler vizesiz ülkeler. Hadi, şimdi, keşif sevdanızı körükleyecek, birbirinden güzel Türkiye’den vize istemeyen ülkelere göz atalım. Hatta yakın olmaları sayesinde bu ülkelere bir hafta sonu kaçamağı bile yapabilirsiniz.

Sırbistan

sırbistan gezilecek yerler

Avrupa’daki vizesiz ülkelerden biri olan Sırbistan nostaljik sokakları, eğlence hayatı ve ucuzluğu ile biliniyor. Ülkenin başkenti Belgrad’a gittiğinizde, Tuna ve Sava nehirlerini buluşturan Kalemegdan manzarasında gün batımını izlemeyi kesinlikle es geçmemelisiniz. Günün her saatinde hayat olan Belgrad’daki tatilinizden çok memnun kalacağınıza eminiz. Belgrad’ın dışında keşfedebileceğiniz diğer Sırbistan şehri ise hem tarihle bir araya gelebileceğiniz hem de Tuna Nehri’nin kıyısında bulunan Štrand Plajı sayesinde güneş ile buluşabileceğiniz ülkenin ikinci büyük şehri Novi Sad.

Karadağ

karadağ gezilecek yerler

Balkanlar ile ilkbahar ya da yaz kelimeleri yan yana geldiğinde akıllarda beliren ilk ülke Karadağ, yeşilin maviyle buluştuğu vizesiz gidilebilecek ülkeler arasında en güzel seçeneklerden biri. Başkent Podgorica’nın yanı sıra milattan önceki yıllarda dahi yerleşim olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kotor ve eğlence hayatıyla ünlü Budva da görmenizi önerdiğimiz şehirler arasında.

Bosna Hersek

bosna hersek gezilecek yerler

Gittiğinizde hiç yabancılık çekmeyeceğiniz, sokaklarında zaman yolculuğu yapıyormuş gibi hissedeceğiniz Bosna Hersek de vize istemeyen ülkeler listesinde. Kendinizi küçük bir kasabada gibi hissettiren, Osmanlı döneminden izlerle dolu Saraybosna ülkenin başkenti. Bosna Hersek’e gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken ikinci şehir ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, köprüsü ile meşhur, tarihi şehir Mostar.

Arnavutluk

arnavutluk gezilecek yerler

Vizesiz gidilen ülkeler arasında yer alan Arnavutluk’un en çok turist çeken noktası başkent Tiran. İlkbaharda giderseniz Balkanlar’ın soğuk hava dalgasından etkilenmeden gezebileceğiniz Arnavutluk’un yemeklerinin Türk damak tadına oldukça uygun olması da sizi sevindirebilecek bir etken. Eğer ilkbaharın sonlarına doğru ya da yaz aylarında Arnavutluk’a gitmeye karar verirseniz deniziyle olduğu kadar tarihin izlerini barındırmasıyla da meşhur olan Vlore (Avlonya) şehrini ziyaret edebilirsiniz.

Ukrayna

ukrayna gezilecek yerler

Ukrayna, pasaporta bile ihtiyaç duymadan gidebileceğiniz bir ülke. Türk vatandaşlarının kimlikleriyle giriş yapabildiği ülkenin ucuz vizesiz ülkeler arasında olması ise bir diğer avantaj. Kiev, Lviv, Odessa ve Harkiv şehirlerine direkt uçuşla gidebileceğiniz Ukrayna, ilkbahar aylarında bir başka güzel oluyor. Doğayla ve tarihle buluşabileceğiniz ülkenin gece hayatı da çok meşhur.

“Vizeli, vizesiz fark etmez. İlkbaharda gezilebilecek şehirler hangileri?” diyorsanız “İlkbahar Aylarında Gezilebilecek Şehirler” yazımızı okuyabilirsiniz.

İlkbahar aylarında yenilenmenizi sağlayacak vizesiz, bu küçük kaçamağın kusursuz olmasını diliyorsunuz. Fakat unutmayın; tatil, evden çıktığınız andan itibaren başlıyor. Güzel bir tatile, güzel bir başlangıç için biz Havaalanı Transferi firması olarak hazırız! Nerede buluşuyoruz?

ABONE LİSTEMİZE KATILIN

Tüm indirim ve kampanyalardan anında haberdar olun.