BLOG

Gypsetter'ların Gitmekten Hoşlandıkları Şehirler

28 Mar 2024 • 1768 Görüntüleme

Bazen Instagram’ın “Keşfet” sekmesinde gördüğümüz, bazen arama motorları sayesinde önümüze düşen bloglar vasıtasıyla tanıdığımız gezginler… Aslında gezgin deyip geçmemek lazım, onlar da kendi aralarında gruplara ayrılıyorlar. O gruplardan biri de son zamanlarda adlarını sıkça duyduğumuz ve duymaya devam edeceğimiz “gypsetter”lar.

Gypsetter, anlatması da yaşaması da uzun ama keyifli bir olgu. Hem A plus yaşam tarzının lüksünü hem de çingenelerin salaşlığını ve yarını düşünmeden bugün için yaşamasını içinde barındırıyor. Gypsetter’lar bir ülkeyi görmek için değil, keşfetmek için geziyorlar. Aslına bakılırsa böyle yaparak çoğumuzun da hayallerini gerçekleştiriyorlar. Genellikle sadece ilk destinasyonları belli olan bu gezginlerin en çok kullandıkları siteler içerisinde rezervasyon siteleri bulunmuyor. Tahmin ettiğiniz gibi seyahat uygulamalarıyla de pek araları yok ama siz uygulamasız yapamıyorsanız buradan buyurun. Spor, meditasyon, dans, sanat, müzik en büyük sevdaları. Tabii yaratıcılığı da unutmayalım. Gypsetter’lar giydikleri her elbiseye takı olsun, sonradan eklemeli bir bölüm olsun kendilerinden bir şeyler katmayı seviyorlar. Bu durum kaldıkları yer ya da keşfettikleri şehirler için de geçerli. Gypsetter’lar her yerde ya da şeyde iz bırakmayı seven bir grup.

İngilizce bir kelime olan ve çingene anlamına gelen “gypsy” ile “jet set” yani jet sosyete sözcüklerinin birleşiminden oluşan yeni bir kavram olan gypsetter nedir, ne değildir? Gypsetter olmak için gerekli olan kurallar nelerdir ve bir gypsetter’ın olmazsa olmaz şehirleri hangileridir?

“Bir gezgini tanımak için önce sevmediği şehirlere bakacaksın.” diye bir laf olsa ne güzel olur diyor ve şimdi gypsetter’ların gitmekten hoşlandıkları şehirlere göz atıyoruz.

Tulum – Meksika

Hem doğayla hem tarihle hem de bitmeyen partilerle dünyanın keyfini çıkarmak isteyenler, hiç durmuyor, Meksika’nın sahil kenti Tulum’a tek yön bir bilet kestiriyorlar. Karayipler’e kıyısı bulunan, Mayalar’ın son yerleşim noktalarından biri olan Tulum’da bembeyaz kumlar, mavinin her tonunu barındıran muhteşem bir deniz ile tarihi birçok nokta bulunuyor ve sabahlara kadar süren partiler yapılıyor. Daha ne olsun!

Marakeş – Fas

Berberice’de anlamı “Tanrının Şehri” olan Marakeş’in hepimizin bildiği üzere farklı bir atmosferi bulunuyor. Gypsetter’lar da seviyorlar bu hayatı! Kızıl şehir Marakeş’in salaş yapısı, sürprizlerle dolu olması, gizemli ruhu tam gypsetter’lar için yaratıldığının kanıtı.

Bali – Endonezya

Evet, Endonezya’nın en büyük adası Bali bir şehir değil ama onsuz eksik, onunla tamız. “Tanrılar Adası” olarak bilinen pek çok tapınağın bulunduğu bu nokta gypsetter’ların hem muhteşem doğayla buluşmasını hem de adanın insanları ve atmosferi sayesinde huzurla dolmasını sağlıyor. Ayrıca buraya giden gypsetter’lar sörf, yoga gibi aktiviteleri de yapma imkanı buluyorlar.

St. John’s – Antigua ve Barbuda

Siz de iyi bir gypsetter olursanız belki Antigua ve Barbuda’yı görebilirsiniz. Karayipler’de bir ülke olan Antigua ve Barbuda’nın Antigua Adası’nda yer alan ve ülkenin başkenti olan St. John’s hiç kuşkusuz ki gypsetter’lıkta seviye atlayan gezginlerin kalemi. Karayipler’in kanında olan dans ve müzikle günün her saati, sokak aralarında bile karşılaşılabilecek bu şehirde masmavi deniz ve yemyeşil doğa hayatın anlamını sözsüz olarak sunuyor.

Katmandu – Nepal

Aslında gypset için 70’ler Katmandu hippiliğinin bir üst seviyesi diyebiliriz. Hal böyle olunca Nepal’in başkenti Katmandu da gypsetter’ların en hoşlandıkları şehirler listesinde yer alıyor. Hem şehirdeki o salaşlık, o hayatı sevme ve şükretme olguları, kendine özgü ve renkli kültürü tam da gypsetter’lık!

Gypsetter’lar plansız keşiflerini yapadursun biz onların izinde planlı ve konforlu bir yolculuğun keyfini sürelim. Neticede elinizde bavulla transfer yapmak da tam bir eziyet. Siz en iyisi mi Bitransfer’i kullanın, kişisel yolculuğun en konforlusunu size sunalım.

ABONE LİSTEMİZE KATILIN

Tüm indirim ve kampanyalardan anında haberdar olun.