BLOG

İlkbahar Aylarında Gezilebilecek Şehirler

27 Mar 2024 • 2189 Görüntüleme

Seyahat etmenin elbette bir mevsimi yok ama ilkbahar aylarında evlerden dışarı çıkmak için fazladan bir motivasyona sahip olunuyor. Açan çiçekleri, parıldayan güneşi gidip farklı diyarlarda keşfetmek isteyenlerdenseniz ilkbaharda gidilebilecek şehirler sizi bekliyor. Hemen gitmek istediğiniz şehre uçak biletinizi alın, sonra Bitransfer’den rezervasyonunuzu yapın. Bu yolculuğa birlikte çıkmak için sabırsızlanıyoruz!

Nevşehir

Eşsiz atmosferiyle sadece Türkiye’de değil dünyada da hayranlık uyandıran Kapadokya’ya ev sahipliği yapan şehir, Nevşehir… Peribacaları, balonları ve otantik ögeleriyle herkesin hayalini kurduğu şehre gitmek için belki de bu ilkbaharda yola düşmelisiniz. Yaz aylarının oldukça sıcak olduğu bu bölgede, ilkbahar aylarının ılık havasının tadını çıkarabilir ve güneşin doğuşuna, batışına Kapadokya’da şahit olabilirsiniz.

Atina

Bu ilkbaharın birkaç gününü Avrupa’nın en eski şehirlerinden biri olan Atina’da yaşamak ister miydiniz? Antik Yunan tarihini somut bir şekilde, cömertçe sunan Atina’da hem tarihle buluşabilir hem de Yunan mutfağının leziz yemeklerini tadabilirsiniz. Bir komşu ziyareti de iyi gelir, ne dersiniz?

Saraybosna

Balkanların tatlı şehri, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna da baharda gidilebilecek şehirler arasında yer alıyor. Sebil’in yakınlarındaki kafelerde dinlenmeyi, şehir merkezinin tam göbeğini gözlemlemeyi sakın ihmal etmeyin. Miljacka Nehri’nin sağında ve solunda konumlandırılmış banklarda oturup tarihi Latin Köprüsü’nü de izleyebilirsiniz.

Trabzon

Mavi ve yeşilin buluştuğu Karadeniz şehri Trabzon, ilkbahar aylarınızı güzelleştirecek yerlerden biri. Ne de olsa ilkbahar yeşillenen ağaçlar, açan çiçekler demek. Doğanın kendini yenilemesine burada şahit olmak da ayrı güzel olacaktır. Bu arada gitmişken, denize nazır küçük lokantaların birinde Akçaabat köftesi yiyerek, küçük bir ziyafet çekmeden dönmemenizi öneririz.

Beyrut

Lübnan’ın başkenti Beyrut; mükemmel mezelerin, hoş manzaraların ve sizi çokça şaşırtacak bir kültürün adresi. Akdeniz ikliminin görüldüğü şehir, yaz aylarında oldukça sıcak olduğu için ziyaret edilebilecek en uygun dönem ilkbahar ayları. Beyrut’un birbirinden güzel kafelerinde oturup, ilkbahar enerjisini sonuna kadar hissedebilirsiniz. Humus, babaganuş ve felafel Beyrut’ta mutlaka tadına bakmanız gereken lezzetlerden.

“Benim hayalimde başka ülkeler var ama vize işi ne olacak bilmiyorum.” diyorsanız, ilkbaharda gidilebilecek yerler için vize alması en kolay ülkeler hakkında yazdığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.

Hayallerinizin yolculuğuna çıkarken her şey kusursuz olmalı, biliyoruz. O nedenle biz sizi buluşacağımız yerde bekliyoruz.

ABONE LİSTEMİZE KATILIN

Tüm indirim ve kampanyalardan anında haberdar olun.